Gratis ontwikkeladvies voor praktisch opgeleiden!

gratis loopbaanadvies man op kruispunt

Wat klanten zeggen:

 

“Dit ontwikkeltraject heeft me mijn ogen geopend. Wat ben ik hier blij mee. Een cadeautje voor mezelf!”. (Harry)

 

“Wat een eye-openers hebben de ontwikkelgesprekken met jou me opgeleverd. Ik weet nu precies wat ik wel wil en kan en heb het lef gekregen om mijn eigen pad te kiezen. ” (Frits)

Ga je nog met plezier naar je werk? Of vraag je jezelf wel eens af of dit alles is dat werk je te bieden heeft? Of denk je er wel eens aan om iets anders te gaan doen maar weet niet hoe? Dan is er nu een unieke kans om gratis gebruik te maken van mij als loopbaanadviseur. Ik ga met jou aan de slag om te kijken welke dromen jij op werkgebied kan verwezenlijken en kijk daarbij ook of je jouw opleidingsbudget van 1000 euro dat de overheid beschikbaar stelt, daarvoor in kan zetten.

Voor wie is dit gratis ontwikkeladvies?

Dit STAP ontwikkeladvies is voor iedereen met als hoogst genoten (afgeronde) opleiding:

  • Basisonderwijs
  • Vmbo
  • MBO-1 / MBO entree
  • MBO-2
  • Of mensen die geen opleiding hebben afgerond

Wil je meer weten klik dan op deze subsidieregeling of kijk wat ik voor jou kan betekenen.

Wat houdt zo’n gratis ontwikkeladvies nu in?

Met zo’n ontwikkeladvies krijg je beter zicht op jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Als loopbaanprofessional kijk ik met je mee naar wat je wilt en kijken we vervolgens samen naar hoe je daar kunt komen. De toekomst van de arbeidsmarkt is onzeker. En mede door de coronamaatregelen en de gevolgen daarvan vragen veel mensen zich af of ze nog wel willen en kunnen blijven doen wat ze nu doen. Maar ook wat ze eventueel nog méér zouden willen en kunnen. Die vragen zijn nu precies de vragen waar ik als loopbaanprofessional je bij begeleid.

Hoe ziet een STAP ontwikkeladvies eruit? 

Er zijn een aantal voorwaarden gesteld aan een STAP ontwikkeladvies:

  1. Je doet eerst een intake en arbeidsmarktscan om te kijken waar je nu staat.   
  2. Het adviestraject moet uit meerdere adviesgesprekken bestaan van in totaal minimaal 4 uur.     
  3. Het traject moet worden begeleid door een onafhankelijke en professionele loopbaanadviseur.
  4. Het ontwikkeladvies geeft inzicht in het toekomstperspectief van je huidige werk, je competenties en opleidingsmogelijkheden.

Aan ieder ontwikkeladvies is een subsidiebedrag van € 700,- gekoppeld. Om de drempel voor aanvragers zo laag mogelijk te maken, loopt de aanvraag van de subsidie en de administratieve afhandeling ervan via de loopbaanadviseur. Dus laat het mij z.s.m. weten want op is op geldt voor deze subsidiepot!

Door Corona is veel werk blijvend veranderd!

De Coronamaatregelen met o.a. gedwongen thuiswerken heeft de behoefte, om uit te zoeken of je nog wil blijven doen wat je altijd deed, alleen maar versterkt. In veel gevallen is het werk enige tijd gestopt en hebben mensen tijd gehad voor bezinning. Sommige mensen vragen zich af of dit is wat ze de rest van hun werkzame leven willen blijven doen. Daarnaast zal voor veel mensen de wijze waarop ze hun werk gaan doen de komende jaren ook wijzigen. Daarom is het vooral nu goed om eens de balans op te maken. Dat is ook de reden dat de regering dit gratis ontwikkeladvies in het leven had geroepen. Het doel was om zo mensen te stimuleren om verder te kijken en in te spelen op de nieuwe wijze van werken die er al is of aan zit te komen. Dat stimuleren blijkt nu dus een gouden greep geweest te zijn.

Thuiswerken heeft invloed op sociale contacten en het werkplezier

Want vergis je niet. Het feit dat er van ons verwacht wordt dat we ook in de toekomst meer thuis werken verandert ook de wijze waarop we ons werk beleven. Voor veel mensen geldt dat hierdoor de gebruikelijke spontane sociale contacten op het werk grotendeels verdwijnen. Dan gaat het om bijvoorbeeld de gesprekken bij de koffieautomaat of op de gang. Dit soort gesprekken zijn best belangrijk om je onderdeel van een organisatie te voelen en zijn voor sommige mensen een belangrijk element van hun werkplezier.

Echter ook de wijze waarop we met elkaar samenwerken verandert. Zo is de grens tussen werk en privé, als je meer thuis werkt, een stuk onduidelijker en daar moet je ook een evenwicht in vinden. Voor de duidelijkheid elke verandering heeft zowel voor- als nadelen. Echter daarom is het nu zo belangrijk dat je even stilstaat en vooruit kijkt. Om vervolgens een loopbaanpad te kiezen waar je vrolijk van wordt nu en in de toekomst. Dus wil je de balans opmaken dan ben je aan het goede adres. Maak een afspraak en laten we samen kijken wat er voor jou wél mogelijk is.

ballonnen schoenen en spoorlijn gratis ontwikkeladvies
Volg je eigen spoor en maak er een feestje van!

Een gratis ontwikkeladvies verlaagt de drempel!

Uit gesprekken met mensen die bij mij komen, weet ik dat de meesten het best spannend vinden om naar een loopbaanadviseur te stappen. De term gratis verlaagt de drempel. De meesten hebben ook het idee dat dat heel duur is. Echter de kosten zijn relatief laag als het gaat om een baan vinden die echt bij je past en waar je werkplezier hebt.

Echter iedereen maakt zijn eigen afwegingen maar om je een beeld te geven waar we over praten. Afhankelijk wat je precies nodig hebt, een traject is altijd maatwerk, ben je in 4 of 5 gesprekken klaar. De kosten liggen dan tussen de 500 en 700 euro.

Het leuke is dat als ik mensen na afloop vraag die het bedrag zelf betalen of ze het de moeite waard vonden, zeggen ze allen zonder uitzondering dat ze het de kosten meer dan waard vinden. De reden dat ze het niet eerder deden is dat ze het best spannend vonden om een afspraak te maken.

Het feit dat er nu een gratis ontwikkeladvies wordt aangeboden, verlaagt de drempel aanzienlijk. Trouwens ook mensen die bij mij een gratis traject deden gaven na afloop aan dat ze als ze het eerder geweten hadden er best het bedrag voor over zouden hebben gehad. Gelukkig zijn er diverse organisaties die het nut van loopbaanadvies onderkennen en zich bewust zijn van deze barrière. Om de werknemers in de bedrijfstak te stimuleren hebben ze mogelijkheden voor loopbaan- of ontwikkeladvies expliciet in de CAO genoemd. Helaas zijn die regelingen nauwelijks bekend bij de meeste werknemers.

Tip: Kijk eens wat er in je cao staat over een ontwikkeladvies of loopbaanadvies!

Het rare is, is dat er best in veel CAO’s al jaren afspraken gemaakt zijn over opleiding, ontwikkeling en zelfs expliciet loopbaanadvies. Echter daar wordt in de praktijk nauwelijks gebruik van gemaakt. Dus kijk eens wat je cao daarover zegt en maak er als het er is er ook gebruik van. De norm is dat het geld dat beschikbaar is, in feite jouw geld is en dat je daardoor vrij kunt kiezen naar welke loopbaanadviseur je gaat. Veel bedrijven bieden ook zelf of via een partner wat aan en daar zitten hele mooie trajecten tussen. Echter als onafhankelijke loopbaanadviseurs merken wij dat er ook mensen zijn die liever naar een echt onafhankelijke loopbaanadviseur gaan om zo vrijuit te kunnen praten.

Groet en tot op de koffie of thee.

Karin van ’t Hoff

Contact: