Gratis STAP ontwikkeladvies!

gratis stap ontwikkeladvies man op op kruising

Wat klanten zeggen:

 

“Dit ontwikkeltraject heeft me mijn ogen geopend. Wat ben ik hier blij mee. Een cadeautje voor mezelf!”. (Harry)

 

“Wat een eye-openers hebben de ontwikkelgesprekken met jou me opgeleverd. Ik weet nu precies wat ik wel wil en kan en heb het lef gekregen om mijn eigen pad te kiezen. ” (Frits)

 

“Wauw, wat kan Karin goede vragen stellen en wat een inzichten heb ik gekregen. Ik dacht dat ik met mijn 45 jaar wel klaar was met leren en ontwikkelen. Gelukkig heeft Karin me laten zien dat er nog heel veel mogelijkheden zijn en dat ik niet nog 22 jaar iets moet blijven doen omdat ik daar ooit een keer voor gekozen heb. Ik heb mijn keuze gemaakt en onlangs begonnen bij een nieuwe werkgever. Karin bedankt voor je begeleiding. Alleen was het me nooit gelukt.” (Mirjam)

Ga je nog met plezier naar je werk? Of vraag je jezelf wel eens af of dit alles is dat werk je te bieden heeft? Of denk je er wel eens aan om iets anders te gaan doen maar weet niet hoe? Dan is er nu een unieke kans om gratis gebruik te maken van mij als loopbaanadviseur door je STAP ontwikkeladvies in te zetten.

Voor wie is dit gratis STAP ontwikkeladvies?

Dit gratis STAP ontwikkeladvies is voor iedereen met als hoogst genoten (afgeronde) opleiding:

  • Basisonderwijs
  • Vmbo
  • MBO-1 / MBO entree
  • MBO-2
  • Of mensen die geen opleiding hebben afgerond

Wat houdt zo’n gratis STAP ontwikkeladvies nu in?

Met zo’n STAP ontwikkeladvies krijg je beter zicht op jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Als loopbaanprofessional kijk ik in 5 gesprekken met je mee naar wat je wilt en kijken we vervolgens samen naar hoe je daar kunt komen.

Momenteel liggen er heel veel mogelijkheden en het is nu de tijd om je af te vragen of je nog wel wil blijven doen wat je nu doet. En te onderzoeken wat je nog meer zou willen. Die vragen zijn nu precies de vragen waar ik als loopbaanprofessional je bij begeleid.

Hoe ziet een STAP ontwikkeladvies eruit? 

Samen kijken we of je aan de voorwaarden voldoet en als dat het geval is meld ik je aan voor een gratis stap ontwikkeladvies. In vijf gesprekken kijken wij samen wat je kan en wil en of je nog op de juiste koers zit met je werk. Zo niet gaan we kijken welke andere mogelijkheden er voor je zijn. Ik help je om gericht de volgende stap te zetten in je loopbaanpad.

Waarom investeert de overheid nu in ontwikkeladviezen?

De arbeidsmarkt is veranderd. Er zijn beroepen verdwenen en ook nieuwe beroepen bij gekomen. Momenteel zitten sommige beroepsgroepen te ‘schreeuwen’ om vakmensen. Er is werk genoeg, maar geen mensen om het uit te voeren. Dit is slecht voor de economie en daarom is de overheid bereid om te investeren in een gratis ontwikkeladvies om zo mensen mogelijkheden te geven om ander werk te zoeken. Ook veel werkgevers zijn bereid om te investeren in scholing en opleiding.

Daarom is het vooral nu goed om eens de balans op te maken. Dat is ook de reden dat de regering dit gratis STAP ontwikkeladvies in het leven heeft geroepen. Het doel is om zo mensen te stimuleren om verder te kijken en in te spelen op de nieuwe wijze van werken die er al is of aan zit te komen.

Hoe verandert het werk in de toekomst?

Er wordt meer thuisgewerkt

Thuiswerken heeft invloed op sociale contacten en het werkplezier. Want vergis je niet. Het feit dat er van ons verwacht wordt dat we ook in de toekomst meer thuis werken verandert ook de wijze waarop we ons werk beleven. Voor veel mensen geldt dat hierdoor de gebruikelijke spontane sociale contacten op het werk grotendeels verdwijnen. Dan gaat het om bijvoorbeeld de gesprekken bij de koffieautomaat of op de gang. Dit soort gesprekken zijn best belangrijk om je onderdeel van een organisatie te voelen en zijn voor sommige mensen een belangrijk element van hun werkplezier.

Grens werk en privé wordt anders.

Echter ook de wijze waarop we met elkaar samenwerken verandert. Zo is de grens tussen werk en privé, als je meer thuis werkt, een stuk onduidelijker en daar moet je ook een evenwicht in vinden. Voor de duidelijkheid elke verandering heeft zowel voor- als nadelen.

Echter daarom is het nu zo belangrijk dat je even stilstaat en vooruit kijkt. Om vervolgens een loopbaanpad te kiezen waar je vrolijk van wordt nu en in de toekomst. Dus wil je de balans opmaken dan ben je aan het goede adres. Maak een afspraak en laten we samen kijken wat er voor jou wél mogelijk is.

ballonnen schoenen en spoorlijn gratis ontwikkeladvies
Volg je eigen spoor en maak er een feestje van!

Een gratis STAP ontwikkeladvies verlaagt de drempel!

Uit gesprekken met mensen die bij mij komen, weet ik dat de meesten het best spannend vinden om naar een loopbaanadviseur te stappen. Maar als ze een keer geweest zijn komen ze altijd met plezier weer terug. Afhankelijk wat je precies nodig hebt, een traject is altijd maatwerk, ben je in 4 of 5 gesprekken klaar. Mocht je dit zelf moeten betalen liggen de kosten tussen de 600 en 800 euro.

Is een traject zijn geld waard?

Het leuke is dat als ik na afloop aan mensen die het zelf betalen vraag of ze het bedrag de moeite waard vonden, zeggen ze allen zonder uitzondering dat ze het de kosten meer dan waard vinden. Vooral omdat ze zelf nu precies weten wat ze moeten doen.

Het feit dat er nu een gratis STAP ontwikkeladvies wordt aangeboden, verlaagt de drempel aanzienlijk. Trouwens ook mensen die bij mij een gratis traject deden gaven na afloop aan dat ze als ze het eerder geweten hadden er best het bedrag voor over zouden hebben gehad. Gelukkig zijn er diverse organisaties die het nut van loopbaanadvies onderkennen en zich bewust zijn van deze barrière.

Om de werknemers in de bedrijfstak te stimuleren hebben ze mogelijkheden voor loopbaan- of ontwikkeladvies expliciet in de CAO genoemd. Helaas zijn die regelingen nauwelijks bekend bij de meeste werknemers.

Tip: Kijk eens wat er in je cao staat over een ontwikkeladvies of loopbaanadvies!

Het rare is, is dat er best in veel CAO’s al jaren afspraken gemaakt zijn over opleiding, ontwikkeling en zelfs expliciet loopbaanadvies. Echter daar wordt in de praktijk nauwelijks gebruik van gemaakt. Dus kijk eens wat je cao daarover zegt en maak er, als het er is, ook gebruik van. De norm is dat het geld dat beschikbaar is, in feite jouw geld is en dat je daardoor vrij kunt kiezen naar welke loopbaanadviseur je gaat. Veel bedrijven bieden ook zelf of via een partner wat aan en daar zitten hele mooie trajecten tussen. Echter als onafhankelijke loopbaanadviseurs merken wij dat er ook mensen zijn die liever naar een echt onafhankelijke loopbaanadviseur gaan om zo vrijuit te kunnen praten.

Groet, neem contact op en tot op de koffie of thee.

Karin van ’t Hoff

Contact: