Over mij. Karin van ’t Hoff, loopbaanprofessional!

Loopbaanprofessional Karin van 't Hoff
Karin van 't Hoff - Toff Loopbaanadvies

Wat klanten zeggen:

“Mijn leven is door dit loopbaantraject op een prettige manier op z’n kop gezet.

“Je straalt rust en vertrouwen uit.

“Jouw humor heeft me geholpen om beter te kunnen relativeren.

“Ik heb veel van je geleerd.

“Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.

“Ik waardeer je positieve kijk op het leven.”

“Door jouw vragen realiseerde ik me dat ik verder was dan ik dacht en durfde ik voor mijn droom te gaan.”

“Mijn leven heeft weer zin gekregen.”

“Ik kan volledig mezelf zijn bij jou.”

“Door jou heb ik inzicht gekregen in wat ik kan en wat ik waard ben.”

“Ik voel me beter dan ooit.”

“Ik kijk er naar uit om aan iets nieuws te beginnen, dat heb ik lang niet kunnen zeggen.”

Als Register Loopbaanprofessional (RL) met een P&O achtergrond ondersteun ik je graag bij het helder krijgen van je werkelijke (loopbaan)wensen en mogelijkheden. Mijn drijfveer als loopbaanprofessional is jou te helpen bij het ontdekken van jouw talenten. Zodat je een nieuwe voor jou passende stap kan maken op je loopbaanpad. Waar je je talenten gericht in kan zetten.

Wat doe ik als loopbaanprofessional?

Ik richt me op mensen die:

  • vastlopen in hun werk
  • overwegen om een andere baan te zoeken.
  • zonder werk (komen te) zitten en een baan zoeken.
  • langere tijd eruit zijn geweest en die terug willen keren in het arbeidsproces (Re-integratie)
  • zichzelf persoonlijk en professioneel verder willen ontwikkelen om zo betere kansen te maken om een baan te vinden die écht bij ze past.

Met wat voor een vragen kan je terecht bij een loopbaanprofessional?

Dan hebben we het over vragen als:

  • Wat wil je bereiken in je werk?
  • Welke talenten heb je?
  • Waar word je blij van?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor je?
  • Hoe ga je het aanpakken?

De start is altijd het eindpunt. En begint met de vraag: “Waar word je vrolijk van als het om werk gaat?” Daar wil ik je graag bij helpen. Mijn drijfveer is dat ikzelf gedurende 20 jaar ervaren heb hoe pijnlijk en vermoeiend het is om steeds het gevoel te hebben dat je niet op de juiste plaats zit. Dat gevoel doet veel met je en tast de lol in het leven aan. Omdat ik weet dat er veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt en zelf ook deze weg heb afgelegd wil ik je graag helpen om ook een baan te vinden die bij je past.

Na zelf een loopbaantraject doorlopen te hebben wilde ik ook graag loopbaanadviseur worden. Echter ik had de HAVO niet afgemaakt en geen afgeronde MBO-opleiding op niveau 4. Dus dat lag niet zo voor de hand. Maar het was wel mijn droom! Uiteindelijk heb ik eerst de MBO-opleiding Sociaal Juridisch Werk gedaan en toen de HBO opleiding Personeel en Arbeid. Om vervolgens, eindelijk, de opleiding tot loopbaanprofessional te gaan volgen. Inmiddels ben ik gecertificeerd loopbaanprofessional met een eigen bedrijf en nog steeds beretrots dat ik toen doorgezet heb.

Gaat het bij een loopbaanprofessional alleen maar om werk?

Zelf, maar ook als loopbaanprofessional, ervaar ik steeds weer dat werk en privé onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Omdat ik ongewenst kinderloos ben heb ik mezelf opnieuw mogen uitvinden. Ik moest op zoek naar iets waar ik blij van werd en het werk dat ik toen deed was dat helaas niet.

Deze ervaring heeft er, met vallen en opstaan, uiteindelijk toe geleid dat ik nu met veel plezier mijn eigen bedrijf heb. En een baan vinden die écht bij je past, gun ik iedereen! Wil je meer weten hoe dat is gegaan lees dan mijn verhaal.

Ik help je bij het ontdekken van je talenten. Zodat jij ook een nieuwe passende stap kan maken op je loopbaanpad. Door een baan te vinden waar je zoveel mogelijk van je talenten ook daadwerkelijk in kan zetten. Ik krijg er telkens weer kippenvel van als de mensen die ik begeleid weer een volgende stap durven te zetten!

Hoe ziet een traject er bij mij uit?

Ik ga samen met je op zoek naar jouw mogelijkheden en kansen. Zodat je goed onderbouwd een nieuwe stap op je levenspad en in je loopbaan kunt zetten.

Afhankelijk van jouw behoeften maak ik een traject op maat. Niemand is standaard en dat betekent dat er ook vaak buiten de gebaande paden gezocht wordt naar mogelijkheden. Ik zal er alles aan doen om samen met jou een nieuwe passende start te vinden waar je nog lang plezier van hebt.

We gaan creatief op zoek naar jouw drijfveren

We gaan samen op zoek naar waar je warm voor loopt, kortom wat je passie is. Daar stellen we het traject op af. Kenmerkende aspecten van mijn aanpak als loopbaanprofessional daarbij zijn: nieuwsgierigheid, een positieve levensinstelling, respect, integriteit, intuïtie, creativiteit en kennisoverdracht. In gesprekken en door passende oefeningen in te zetten, wordt vanzelf duidelijk wat je ambities zijn en waar je sterke kanten en ontwikkelpunten liggen. Kortom wat in jouw situatie haalbaar is.

We maken een concreet stappenplan

Vervolgens maken we een stappenplan om te kijken wat wanneer gerealiseerd kan worden. Dit doen we door heel concreet te kijken wat je huidige situatie is en wat er nog moet gebeuren om je doel te bereiken. We kijken bijvoorbeeld naar vooropleiding, competenties en talenten. Waarbij de invalshoek is wat je gezien jouw mogelijkheden kan doen om je doelen te bereiken.

Ook ik heb toen een stappenplan gemaakt en heb ruimte gezocht om te gaan voor mijn droom. In dit stappenplan bekeek ik hoe ik de benodigde competenties zou kunnen verkrijgen. Zo wil ik ook met jou werken. Dus samen maken we een traject toegesneden op jouw situatie en jouw wensen. Vervolgens ga je in samenspraak met, en onder begeleiding van mij, zélf aan de slag om je doelen te realiseren. Zo wordt er stap voor stap gewerkt in de richting van de gewenste situatie. Mijn doel en ambitie is dat ook jij uiteindelijk een baan vindt die past bij jou en waar je vrolijk van wordt doordat je dingen doet die bij je passen.

Dit zeggen klanten over mij als loopbaanprofessional:

“Karin is een integere, openhartige, communicatief daadkrachtige loopbaanprofessional die daadwerkelijk geïnteresseerd is in wat mij beweegt. Dit doet ze door inlevingsvermogen te tonen en door rust en vertrouwen uit te stralen, met een gezonde dosis humor. Met oprechte aandacht luistert ze, stelt reflecterende en zo nodig confronterende vragen en gaat samen met haar klanten op zoek naar wat ze echt willen. Zij is in staat om je op een open, natuurlijke, eerlijke en pure manier je verhaal te laten vertellen om zo te achterhalen wat je daadwerkelijk wilt.”

Contact: