Loopbaanbegeleiding, ontwikkeladvies en coaching

loopbaanbegeleiding naar de top

Wat klanten zeggen:

“Mijn leven is door dit loopbaantraject op een prettige wijze op zijn kop gezet.” (Theo)

“Ik heb veel van je geleerd.” (Ineke)

“Door jouw vragen realiseerde ik me dat ik verder was dan ik dacht en durfde ik voor mijn droom te gaan.” (Ria)

Loopbaanbegeleiding wat is dat nu precies en heb je überhaupt loopbaanbegeleiding nodig? Ben je nieuwsgierig naar wat een loopbaanadviseur doet neem dan eens vrijblijvend contact met me op voor een oriënterend gesprek. Of doe hetzelfde als je een van de onderstaande vragen herkent.

  • Vraag je je wel eens af of je nog wel bij de juiste organisatie in de juiste functie werkt?
  • Heb je het gevoel dat je loopbaanwensen hebt die je nog niet gerealiseerd zijn?
  • Ben je benieuwd of je op de huidige wijze nog mee kan met de toekomst van je bedrijf? En vraag je je af of je loopbaan nog toekomstbestendig is?
  • Wil je iets anders maar weet niet hoe je dat aan moet pakken?

Kortom wil je deskundige begeleiding bij je zoektocht naar een nieuw loopbaanavontuur? Dan is het goed om naar een loopbaancoach te gaan.

Een baan is een belangrijk onderdeel van iemands leven! Loopbaanbegeleiding kan helpen!

Een baan die bij je past maakt je gelukkig!

Een goede baan die bij je past is fijn en geeft je energie. Hierdoor hou je plezier in je leven. Het hebben van zo’n fijne baan wordt vaak gezien als een lotje in de loterij. Alleen weggelegd voor de geluksvogels. Als ik mensen spreek die zich niet fijn voelen in hun baan hoor ik vaak dat ze denken dat ze vastzitten in hun baan. Omdat ze bang zijn dat ze “alles” verliezen houden ze zich vast aan hun “zekerheden” en vragen zich regelmatig of “hoe lang ze nog moeten”. Het gevolg is dat zij leven van vakantie naar vakantie om hun accu weer op te laden en reikhalzend uitkijken naar hun pensioen. Werk is in hun ogen niet leuk maar alleen noodzakelijk om geld te verdienen.

Een baan moet blijven aansluiten bij je talenten. Daar word je blij van!

Als Loopbaanprofessional doet mij dit zeer. Ik vind het jammer dat mensen vaak in situaties terecht komen waar ze hun talenten onvoldoende kunnen benutten. Vaak wordt het veroorzaakt doordat de mens groeit, maar de functie waarin ze zitten niet meegroeit. Mensen voelen zich dan tekort gedaan en het gevolg hiervan is dat ze vaak moe thuis komen en nergens meer zin in hebben.

Het kan anders. Ik heb dat ook gedaan!

Ook ik heb in een dergelijke situatie gezeten en gedacht dat het zo hoorde. Echter ik heb de hulp ingeroepen van een loopbaanadviseur en ben met de hulp in staat geweest om dat ter discussie te stellen. Uit eigen ervaring weet ik dat het mogelijk is om uit die situatie te stappen en op zoek te gaan naar een baan die écht bij je past.

Door middel van loopbaanbegeleiding en coaching kan ik je helpen.

Ik help je dan ook graag om duidelijk te krijgen wat je diepste wensen zijn aangaande je loopbaan. Door middel van gesprekken, oefeningen en eventuele testen krijg je helder wat je werkelijk zou willen en wat jouw mogelijkheden zijn.

Uitgangspunt is dat jouw wensen en talenten centraal staan en dat je een toekomstbestendige baan vindt die werkelijk bij je past en waar je (de meeste van) je talenten in kunt zetten. Dat is loopbaanbegeleiding!

Wat bied ik aan als het gaat om loopbaanbegeleiding ?

Ik heb verschillende soorten trajecten als het gaat om loopbaanbegeleiding en coaching. Samen kijken we wat voor jou passend is. Als richtlijn geldt dat ik voor een gesprek van een uur 85 euro exclusief BTW in rekening breng.

Enkele voorbeelden van trajecten:

Gesubsidieerd gratis ontwikkeladvies

Wanneer er een gesubsidieerd traject loopt, kan ik daar als gecertificeerd registerloopbaan professional bij aansluiten. Zo heb ik mensen begeleid in het kader van de inmiddels gestopte gesubsidieerde trajecten van ‘NL leert door’ en 45+ ontwikkeladvies. Als er een nieuw initiatief komt, de verwachting is binnen enkele maanden, zal ik daar ook bij aansluiten. Dus ben je daar in geïnteresseerd maakt dan alvast een vrijblijvende afspraak met mij. Als zich dan zoiets voor doet zit je op de eerste rij en krijg je gratis loopbaanbegeleiding..

Ontwikkeladvies op maat

Ook heb ik een betaalbaar alternatief bedacht voor mensen die daar geen beroep op kunnen/willen doen. Dit alternatief bestaat uit 5 gesprekken van iets meer dan een uur. Met daarbij een beroeps- /interessescan en een arbeidsmarktscan. Na dit traject weet je waar je nu staat en wat je nog zou willen. Daarnaast heb je helder welke stappen je concreet moet zetten om je doel te bereiken. Het is een soort speeddaten waarin we concreet aan de gang gaan en waarin je gerichte opdrachten mee krijgt om zelfstandig aan de slag te gaan. Dit traject bied ik aan voor 495,- euro excl BTW.

Coachen bij een nieuwe baan en als je niet meer lekker zit in je huidige baan

Een nieuwe baan is best spannend. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen door de waan van de dag door het bedrijf niet de begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Hierdoor gaan zaken fout en dat is jammer. Daarom bied ik mensen die het lastig vinden om te aarden in hun werk begeleiding aan. Wat ik meestal doe is hun vragen helder krijgen en hen weerbaarder maken zodat ze hun plek in de organisatie in kunnen nemen.

Ook help ik mensen die niet meer lekker in hun vel zitten op het werk. Samen kijken we wat er speelt en wat je zelf zou kunnen doen om weer wel lekker in je vel te komen zitten.

In een vrijblijvend intakegesprek bepalen we samen wat jouw concrete coachvraag is. Vervolgens maken we een schatting van hoeveel bijeenkomsten we nodig hebben om jouw doel te bereiken. Op grond hiervan gaan we aan de slag en gaandeweg kijken we of het traject aangepast moet worden.

Ondersteuning tijdens een loopbaantraject!

Bij een loopbaantraject kijken we bij de intake waar precies jouw vraag ligt en daar gaan we samen gericht mee aan de slag. Als regel geldt dat het bij loopbaanbegeleiding gaat om de volgende kernvragen. Wat wil je precies, waar liggen je talenten en valkuilen, wat zijn je kansen als je kijkt naar de arbeidsmarkt en hoe kun je je doelen bereiken. Als richtlijn geldt voor een loopbaantraject een half jaar met ongeveer twaalf bijeenkomsten.

Echter zo’n traject is altijd maatwerk en we staan alleen stil bij de zaken die op dat moment voor jou belangrijk zijn. Wanneer je met mij een traject start, geldt dat je in die periode wanneer nodig telefonisch en/of via de email contact met me op kan nemen. Belangrijk voor mij is dat je weet dat ik er voor je ben. Deze contacten maken onderdeel van het traject uit en worden niet extra in rekening gebracht.

Mijn kennis en ervaring als het gaat over loopbaanadvies en coaching!

Ik ben inmiddels een ervaren loopbaanadviseur en al een 8-tal jaren gecertificeerd. Als gecertificeerd loopbaanprofessional werk ik met gevalideerde loopbaanadviesinstrumenten, methodieken, intuïtie en vooral gezond verstand. Mijn doel is altijd om samen met jou helder te krijgen wat jij wilt met je loopbaan en hoe je in je werk staat. Je krijgt van mij handvatten aangereikt, waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Mijn doel is om je te ondersteunen om, net als ik, een baan te vinden die écht bij je past. En waar je blij van wordt.

Contact: