Outplacement, de weg naar een nieuwe toekomst

gratis stap ontwikkeladvies man op op kruising

Wat klanten zeggen:

“Door jou heb ik inzicht gekregen in wat ik kan en wat ik waard ben. Hierdoor kan ik verder.”

“Ik heb op een goede manier afscheid genomen van mijn oude werk. Ik neem de positieve dingen mee en kan weer verder.”

“Jouw humor heeft me geholpen om beter te kunnen relativeren.”

Hoe neem je op een gezonde en waardige manier afscheid van je organisatie?

Als je te horen krijgt dat jouw organisatie je ontslaat en je in een outplacement traject komt, dan raakt je dat altijd persoonlijk. Ook al begrijp je misschien dat de organisatie moet bezuinigen. Je hebt daar (lange tijd) voor gewerkt en we weten allemaal dat werk en de organisatie waar je aan verbonden bent een belangrijk aspect vormt van wie je bent. Het is dan ook belangrijk dat je op een gezonde en waardige manier afscheid neemt van jouw organisatie.

Wat heb je daarvoor nodig?

In mijn outplacement traject ondersteun ik dit proces door intensieve persoonlijke (loopbaan)coaching. Er is, wanneer nodig, uitgebreid ruimte voor emoties die horen bij het verlies van een baan. Maar je wil verder. Er wordt opnieuw gekeken naar wat je wil en naar je huidige capaciteiten in relatie tot wat de arbeidsmarkt vraagt. Wat is jouw ervaring waard op de arbeidsmarkt, welke kansen zien we en hoe kunnen we die grijpen zodat je je weer een goede plek in de maatschappij kan verwerven?

Wat heb je nodig om een volgende stap te kunnen zetten op je levens/loopbaanpad?

Om je zo goed mogelijk te begeleiden vraag ik je of je me mee wil nemen in jouw belevingswereld. Hierdoor krijg ik inzicht in wat jou beweegt en kan ik me hier volledig op afstemmen. Vervolgens wordt jouw levensloop en loopbaan onder de loep genomen. Ik kijk naar wat je belangrijk vindt in leven en werk. Dan kan er voorzichtige een stap richting arbeidsmarkt gezet worden.

Hoe vindt je na outplacement een passende baan?

Ik ondersteun je om op een gezonde en waardige manier afscheid te nemen van je organisatie. De ervaring van elk outplacement traject is dat je alleen dan succesvol de volgende stappen kunt zetten richting arbeidsmarkt . Omdat ik er van overtuigd ben dat je in een dergelijke situatie weer zo snel mogelijk aan het sociale leven moet deelnemen, ga ik samen met je op zoek naar een zinvolle invulling van de dag. Vanuit die positie is het kansrijker om weer aan een nieuwe baan te komen.

Wat bied ik bij een outplacement traject aan?

Ik bied je gerichte begeleiding en focus aan en help je om een nieuwe invulling te geven aan je (werkzame) leven. Ik help je om de tijd te nemen om op een gezonde en waardige manier afscheid van de organisatie te nemen. Met behulp van gevalideerde loopbaanadviesinstrumenten en methodieken krijgen we samen helder wat je verder wil met je loopbaan. Je krijgt handvatten aangereikt, waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Wil je meer weten neem dan contact met me op.

Duur en kosten van een outplacement traject.

Voor een gesprek van een uur breng ik € 85,- exclusief BTW in rekening. Voor een outplacementtraject lopen we een aantal fases door. Als richtlijn geldt een jaar met vijfentwintig bijeenkomsten. Wanneer je met mij een traject start, geldt dat er in die periode wanneer nodig regelmatig telefonisch en/of email contact is. Dit wordt niet extra in rekening gebracht.

Contact: