Nieuwe start bij ongewenst kinderloos zijn

meisje op landweg met koffertje

Wat klanten zeggen:

“Ik kan volledig mezelf zijn bij jou.”

“Ik voel me beter dan ooit.”

“Mijn leven heeft weer zin gekregen.”

Ongewenst kinderloos betekent dat je kinderwens niet in vervulling gaat. Je moet op zoek naar een andere levens- en werkinvulling. Uit eigen ervaring, ik ben ongewild kinderloos, weet ik dat je hele leven dan op de kop komt te staan.

Wanneer je ongewenst kinderloos bent dan staat hoe gek het ook klinkt je leven op zijn kop. Je hebt dan vaak de volgende vragen:

  • Hoe neem je afscheid van je kinderdroom?
  • Wat heb je nodig om na dit afscheid je leven en je werk weer op te pakken?

Ik heb afscheid moeten nemen van het kind dat ik niet gekregen heb maar waar ik me toch een voorstelling van heb gemaakt. Ook is mijn relatie onder druk komen te staan omdat ongemerkt bijna alles in het teken van onze kinderwens was komen te staan. Ik heb ook gemerkt dat ik als vrouw heel anders in dit proces zat als mijn man.

Als de kinderwens niet vervuld kan worden is het dan ook een uitdaging om samen met je partner te kijken of je en hoe je op een andere manier verder met elkaar kunt gaan.

En er is ook nog je eigen stuk dat om aandacht vraagt.

• Wat doe je met de ontstane leegte?
• Hoe ga je deze opvullen?
• Kun je nog terugkeren in je baan of moet het iets heel anders worden?

Ik help je om een antwoord op deze vragen te vinden. Laat je inzien dat je de situatie waarin je je bevindt zelf kunt veranderen. Ook laat ik je zien- en ervaren dat je je eigen pad mag volgen. Zonder dat je je tegen laat houden door wat zich aandient.

Cursus nieuwe start als je ongewild kinderloos bent

In de tweedaagse cursus help ik je om je in te laten zien dat er ook een zinvol leven mogelijk is zonder (eigen) kinderen. Ik help je om de tijd te nemen om op een gezonde en waardige manier afscheid van je ongeboren kind te nemen. Hierdoor kom je weer in je kracht te staan en kun je je onvervulde verlangen op een andere manier vorm gaan geven. De verbinding met andere vrouwen in dezelfde situatie helpt daarbij. We werken in kleine groepen van gemiddeld 10 cursisten. Hierdoor komt elke cursist voldoende aan bod. De kosten voor deze cursus zijn 295 euro, dit is inclusief koffie/thee en lunch. Deze cursus vindt plaats op 16 en 17 januari 2020. Je kunt je hier per mail voor opgeven.

Wil je daarna individueel aan de slag dan ga ik samen met je op pad. We onderzoeken hoe je op een andere manier een zinvolle invulling aan je leven en/of werk kunt geven. Zodat je kwaliteiten, die je anders zou inzetten bij het opvoeden van je kind, niet verloren gaan. Om dit traject te doen is het wel handig maar niet noodzakelijk dat je deze cursus gevolgd hebt. Wanneer je een keer vrijblijvend met mij wil sparren wat ongewenst kinderloos voor jou betekent en hoe nu verder neem dan contact met me op.

Contact: