Social Network

Afscheid...

Nieuwe start bij ongewenst kinderloos zijn


Als je kinderwens niet in vervulling gaat, moet je op zoek naar een andere levens- en werkinvulling. Uit eigen ervaring weet ik dat je hele leven op de kop komt te staan.


• Hoe neem je afscheid van je kinderdroom?
• Wat heb je nodig om na dit afscheid je leven en je werk weer op te pakken?


Ik heb afscheid moeten nemen van het kind dat ik niet gekregen heb maar waar ik me toch een voorstelling van heb gemaakt. Ook is mijn relatie onder druk komen te staan omdat ongemerkt bijna alles in het teken van de kinderwens was komen te staan. Ik heb ook gemerkt dat ik als vrouw heel anders in dit proces zat als mijn man. 


Als de kinderwens niet vervuld kan worden is het dan ook een uitdaging om samen met je partner te kijken of je en hoe je op een andere manier verder met elkaar kunt gaan.


En er is ook nog je eigen stuk dat om aandacht vraagt.


• Wat doe je met de ontstane leegte?
• Hoe ga je deze opvullen?
• Kun je nog terugkeren in je baan of moet het iets heel anders worden?


Ik help je om een antwoord op deze vragen te vinden. Ik laat je inzien dat je de situatie waarin je je bevindt zelf kunt veranderen. Ik laat je zien- en ervaren dat je je eigen pad mag volgen en dat je je niet hoeft tegen te laten houden door wat zich aandient.


Wat bied ik aan?


Door middel van een tweedaagse cursus help ik je om je in te laten zien dat er ook een leven mogelijk is zonder (eigen) kinderen. Ik help je om de tijd te nemen om op een gezonde en waardige manier afscheid van je ongeboren kind te nemen. Hierdoor kom je weer in je kracht te staan en kun je je onvervulde verlangen op een andere manier vorm gaan geven. De verbinding met andere vrouwen in dezelfde situatie helpt daarbij. Ik werk met kleine groepen van gemiddeld 10 cursisten. Hierdoor komt elke cursist voldoende aan bod. De kosten voor deze cursus zijn 295 euro, dit is inclusief koffie/thee en lunch. Deze cursus vindt plaats op 7 en 8 maart 2019. Je kunt je hier per mail voor opgeven.


Wil je daarna individueel aan de slag (dat kan ook zonder dat je deze cursus gevolgd hebt), dan ga ik samen met je op pad om te kijken  hoe je op een andere manier een zinvolle invulling aan je leven en/of werk kunt geven en waar je je kwaliteiten, die je anders zou inzetten bij het opvoeden van je kind, in kunt zetten.


Klanten zeggen:


“Ik kan volledig mezelf zijn bij jou”.
“Ik voel me beter dan ooit”.
“Mijn leven heeft weer zin gekregen”.