Weer aan het werk: re-activering en re-integratie

slapende dame op bank bij vijver

Wat klanten zeggen:

“Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen.”

“Ik waardeer je positieve kijk op het leven.”

Re-integratie weer terug aan het werk

Bij re-integratie (eerste spoor) gaat het er om dat je op een gezonde wijze weer z.s.m. terug komt in je baan. In de praktijk blijkt dat, vooral als je enige tijd niet gewerkt hebt, niet altijd mee te vallen. Vooral niet als je dat allemaal alleen moet doen. Na een langere tijd niet regulier gewerkt te hebben, valt het weer wennen aan het werkritme en de omgang met de collega’s vaak niet mee. Immers je bent vaak helemaal uit het ritme geraakt en het inplannen van de dagelijkse beslommeringen gecombineerd met werk blijkt vaak best lastig. Het is vooral vervelend om dat te merken en toe te geven. Temeer omdat de meesten mensen die het niet mee gemaakt hebben niet weten waar je het over hebt.

Gelukkig is dat meestal een fase waar je je wel doorheen worstelt maar het blijkt dat de hulp van een deskundige als een loopbaanprofessional hierbij van toegevoegde waarde is. Immers er is altijd een reden waarom de situatie is geworden zoals die is en soms is dat best lastig te accepteren. Als loopbaanbegeleider help ik je om goed afscheid te nemen van wat er was, weer te kijken naar je mogelijkheden en met frisse zin weer aan de slag te gaan.

De twee vragen bij re-integratie:

• Hoe kom je terug in het arbeidsproces?
• Wat heb je daarvoor nodig?

Ben je benieuwd hoe ik dat concreet op pak maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wat doe ik bij re-integratie tweede spoor en re-activering?

Bij deze situatie is er meestal veel meer aan de hand dan een alleen gebroken been dat niet snel heelt. Vaak is er iets gebeurd dat een flinke impact heeft gehad en dat voorkomt dat je zo weer aan het werk kunt. Het vervelende hierbij is ook dat hoe langer het duurt hoe moeilijker de terugkeer wordt naar de arbeidsmarkt. Of dat nu naar een baan is die je eerder hebt gehad of een andere nieuwe baan. Wat in mijn ogen niet werkt is snel voor iemand een baantje zoeken, doen of er niets gebeurd is en weer aan het werk gaan. Dat gaat in de meeste gevallen heel snel fout en de problemen worden alleen maar groter.

Terug naar af. Een nieuwe start met een positief zelfbeeld!

Ik ondersteun dit proces door intensieve persoonlijke coaching en help je om een nieuwe start te maken. Samen kijken we naar eventuele ballast, ruimen die op en beginnen opnieuw. We onderzoek hoe je in het leven staat, wat dingen met je doen en waarom je bepaalde dingen doet zoals je ze doet. Ik leer je wat je kunt doen om je hier nog meer bewust van te worden en zo nodig je gedrag aan te passen.

Het belang van het doorbreken van patronen en het daarbij behorende gedrag nemen we kritisch onder de loep. We brengen jouw helpende- en belemmerende overtuigingen in kaart. Ook leer ik je om signalen van stress te herkennen, prioriteiten en grenzen te stellen. Ik ga uit van ieders mogelijkheden.

Het resultaat hiervan is dat je een positiever zelfbeeld krijgt, uit je isolement komt en weer deel kunt nemen aan het maatschappelijke proces. Vervolgens zet je een voorzichtige stap richting arbeidsmarkt. Als die stap naar reguliere arbeid te groot is, begin je met een werkervaringsplek. Dit is vaak de eerste stap naar ander regulier werk.

Wat bied ik aan?

Ik bied medewerkers op maat intensieve persoonlijke coaching aan. Zodat zij het avontuur naar werk weer op een gezonde manier aan kunnen gaan. Ik help hen zowel bij het bepalen wat goede vacatures en organisaties voor hen zijn, als bij het zoeken naar passende vacatures, als bij het weer wennen aan het werkritme.

Dit alles is een traject dat pas voorbij is als de betreffende werknemer weer lekker aan het werk is. De richtlijn is een half jaar tot een jaar, met een uitloop tot anderhalf jaar. Er zijn verschillende fases. Na afronding van elke fase vindt er een mondelinge terugkoppeling met de opdrachtgever plaats. Indien wenselijk is daar de werknemer bij aanwezig. De totaalprijs bedraagt € 2.420,- (dit is inclusief 21 % BTW).

Contact: