Is Toff Loopbaanadvies en coaching in Wijchen Coronaproof?

mondkapje coachen met corona

Wat klanten zeggen:

“Ik was de eerste keer na de uitbraak van het virus wat huiverig om weer naar het kantoor in Wijchen te komen. Echter Karin pakt het allemaal erg serieus op en nu voel ik me daar net zo veilig als thuis.” (Ingeborg)

Ik krijg de laatste tijd regelmatig van mensen de vraag of ik mijn werk nog wel kan doen in deze bizarre tijd. Ook zijn er klanten die voorlopig niet af durven te spreken voor coaching op mijn kantoor in Wijchen omdat ze bang zijn i.v.m. met Corona. Dat zijn hele logische en voor de hand liggende vragen en daar wil ik graag een reactie op geven.

Kun je mensen op kantoor coachen in deze Coronatijd?

Het is een feit dat het Coronavirus flink heeft toegeslagen in Nederland en nog steeds onder ons is en er telkens weer maatregelen genomen worden om de opmars te stuiten. Het is te hopen dat de maatregelen die genomen worden afdoende zijn en dat ze het gewenste effect hebben. De basisregel waar ik in het kantoor in Wijchen mee te maken heb is 1,5 meter afstand houden, ventileren en bij klachten geen gasten ontvangen. Deze maatregelen zijn op mijn kantoor in Wijchen goed na te leven. Daarnaast kan het natuurlijk ook online.

Wat zijn de mentale gevolgen van Corona?

Ik merk bij mijn coaching maar ook bij het boodschappen doen in mijn dorp Wijchen dat veel mensen door al deze onzekerheid behoorlijk in de war zijn. Ze houden angstvallig afstand op straat, zijn soms snel geïrriteerd en angstig. De angst zit er in dat ze zelf ziek worden of dat ze anderen onbewust besmetten. Wanneer je verder doorvraagt missen ze vooral hun oude vertrouwde leventje met de sociale contacten. Daarnaast hebben ze ook last van onzekerheid omdat niemand weet hoe lang het nog gaat duren. Immers er is geen concreet einde in zicht. Het lijkt of alles stil staat en daar hebben we allemaal, ook ik, last van. Ook de continue stroom aan berichten doet daar geen goed aan. Het RIVM onderkent dit, zegt dat dit een normaal bijeffect is van dergelijke crisissen en geeft de volgende tips:

Wat kan ik doen als ik me somber of gespannen voel door het coronavirus?

Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van je werk, van de drukte thuis of van het tv-kijken. Ook helpt het om de berichtgeving over het coronavirus even niet te volgen. 

  • Een gezonde leefstijl helpt om mentaal fit te blijven. Eet gezond en zorg voor voldoende slaap en beweging.
  • Structuur in je dag helpt ook. Bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijd opstaan. En maak een planning  voor je (thuiswerk)dag en neem geregeld een korte pauze.
  • Gebruik liever geen alcohol of drugs om met je emoties om te gaan. (Noot KvtH: Ikzelf heb de neiging om eerder een wijntje te pakken en eet ook meer gebak. Ik had er al 4 Coronakilo’s bij maar ben er inmiddels ook weer 5 kwijt!)
  • Kijk minder vaak naar berichtgeving in de (sociale) media. 
  • Ga af op de feiten. Zoek betrouwbare informatiebronnen, zoals de websites van de Rijksoverheid, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of het RIVM. Verzamel informatie waarmee je kunt bepalen hoeveel risico je echt loopt, zodat je redelijke voorzorgsmaatregelen kunt treffen. 
  • Praat over je emoties. Krop ze niet op. Praat met mensen die je vertrouwt. Hou contact met vrienden, familie en collega’s via e-mail en telefoon.
  • Als je er met je omgeving niet uitkomt, zoek dan contact met een getrainde vrijwilliger of professionele hulpverlener. 
  • Ook kun je bij aanhoudende klachten terecht bij je huisarts. De huisarts kan je snel de juiste soort hulp bieden en doorverwijzen naar andere hulpverleners zoals een psycholoog of een therapeut.

Wat is er in deze tijd mogelijk aan coaching?

Voor mij bestaat coachen vooral uit de interactie die er is tussen mensen. Hoe intensiever het contact hoe meer ik kan teruggeven. Daarom hebben contacten waar we elkaar écht zien, mijn voorkeur. Dat is ook de reden dat ik het plezierig vindt om je voor de coaching in Wijchen te ontvangen. Echter nood breekt wet. De belangrijkste succesfactor van een geslaagde coaching is dat de klant zich goed voelt. Dus als dat niet goed voelt, hoef je niet naar Wijchen te komen en kunnen we ook andere afspraken maken over de coaching. Denk aan onlinecoaching met een videoverbinding o.i.d.. Mijn regel is dat de klant bepaalt. Vervolgens vinden we samen wel een weg waar we beiden blij van worden. Mijn uitgangspunt is dat je als het tenminste goed voelt, van harte welkom bent voor coaching in Wijchen.

Is online loopbaancoaching ook mogelijk?

Jazeker is dat mogelijk. Maak wanneer je daar interesse in hebt gewoon een digitale afspraak en dan zoeken we samen een manier hoe we het gaan oppakken. Ik heb inmiddels al ruime ervaring hiermee en merk dat ik ook met online loopbaancoaching heel goede resultaten kan behalen.

Wat doet Toff Loopbaanadvies en coaching aan preventie in Wijchen

Voor mij geldt dat de gezondheid van mijn klanten zowel fysiek als mentaal altijd voorop staat. Dat betekent dat ik er altijd alles aan doe om er voor te zorgen dat er sprake is van veilige coaching in mijn kantoor in Wijchen. In de praktijk betekent dat dat ik er voor zorg dat voordat er iemand komt het kantoor met deurklinken en het sanitair gereinigd is. Daarnaast hou ik me strikt aan de richtlijnen van het RIVM. Ik beperk mijn sociale contacten en maak ook géén afspraken met klanten als ik, óf mijn huisgenoot, klachten hebben die kunnen duiden op het coronavirus. Dat vraag ik trouwens vooraf ook aan de mensen die me bezoeken. Verder houden we de 1,5 meter aan en ventileren na elk bezoek.

handen wassen na afspraak coaching in Wijchen

Conclusie: (loopbaan) coaching in Wijchen kan veilig!

Zoals je hebt kunnen lezen denk ik dat ik in staat ben om je in mijn kantoor in Wijchen op een veilige wijze (loopbaan) coaching aan te bieden. Dus begin je te twijfelen of loopbaancoaching misschien wat voor je kan zijn, neem dan gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek. Echter mocht dat niet goed voelen mail me dan of maak een digitale afspraak dan vinden we samen wel een weg in deze aparte tijd om contact te maken.

Ik wens iedereen veel gezondheid toe.

Karin van ’t Hoff

Contact: